Terug naar overzicht

Via de KBvG en onze klanten bereikte ons het bericht dat de Rechtspraak heeft besloten de fax te vervangen vanaf 1 februari 2022. 

Als opvolging hebben ze gemeld om gebruik te gaan maken van Zivver. Indien u zelf geen Zivver-abonnement(en) heeft, dan kunt u via de website van de Rechtspraak e-mails opstellen.

Uiteraard komt de vraag naar voren of OthoMatic een integratie met Zivver ondersteunt. Dat is momenteel niet het geval. Bij bestudering van de informatie van Zivver blijkt allereerst dat er vooral integratie mogelijk is met bestaande e-mail clients (Outlook, Gmail), maar weinig informatie over het mailen vanuit andere applicaties. Of het mogelijk is om vanuit OthoMatic via Zivver te mailen is nog onbekend, wij hebben wel een contact met Zivver geïnitieerd om dit te onderzoeken. 

De Rechtspraak heeft echter ook aangegeven dat gebruik kan worden gemaakt van een andere aanbieder, zolang deze aanbieder voldoet aan de NEN-norm NTA 7530. Gelukkig biedt OthoMatic deze mogelijkheid al wel, namelijk via de dienst Aangetekend Mailen. Volgens de website van Aangetekend Mailen voldoet hun oplossing eveneens aan de genoemde NEN-norm. Voor het inrichten hiervan kunt u de helpsite van OthoMatic raadplegen.

Uiteraard houden we u op de hoogte indien uit de contacten met Zivver een andere oplossing volgt.