Terug naar overzicht

Zoals beloofd houden we u op de hoogte van de voortgang op het eerder genoemde probleem, waarbij documenten verdwijnen bij het opslaan van Word documenten.

 

Voortgang bij de bron: van de zijde van Microsoft hebben we nog niets vernomen over een oplossing. De doorlooptijd daarvan is dus nog onbekend. NB: dit is geen probleem wat door Praclox is veroorzaakt, maar het vloeit voort uit ongewenst gedrag binnen Office en/of Windows.

 

Voortgang bij Praclox: wij zijn gisteren en vandaag bezig geweest met een tweetal grote aanpassingen. De eerste betreft het aanpassen van OthoMatic, zodat alle nieuwe documenten aangemaakt gaan worden met de extensie .docx in plaats van .DOCX. De tweede aanpassing betreft een update om voor alle bestaande documenten met extensie .DOCX deze om te zetten naar .docx. De eerste acties is dus van het type 'kraan dicht', de tweede van het type 'dweilen'. 

 

Deze aanpassingen worden dit weekend bij een paar kantoren neergezet. Vanwege de grote hoeveelheid aanpassingen en de korte tijdslijnen doen we dit eerst bij een beperkte groep. Wanneer de aanpassingen goed blijken te werken zal het over een paar dagen bij alle klanten uitgevoerd worden. 

 

Verzoek: niet alle kantoren lijken last te hebben van dit verschijnsel. Om beter zicht te hebben op de omvang van de problematiek en te bepalen bij welke klanten de aanpassingen spoed hebben, verzoeken we u om ons een e-mail te sturen indien het probleem bij uw kantoor speelt. De tweede actie die we hiervoor noemden (hernoemen van bestanden) is bij de kantoren die bij ICT Concept in de cloud werken reeds uitgevoerd door ICT Concept, voor de documenten die tot gisteren al aanwezig waren. Daar zou het probleem dus al minder moeten zijn.

 

Daarnaast nog een suggestie: we hebben vernomen dat het probleem ook kan worden gestopt door binnen MS Word via Bestand > Opties > Opslaan  het vinkje Backstage niet weergeven aan te vinken. Dit hebben we met een korte test kunnen verifiëren, maar nog niet uitvoerig genoeg kunnen testen met alle acties binnen OthoMatic. Mocht u veel last hebben van dit probleem, dan zou u dit kunnen proberen. Technische aanvulling: uw systeembeheerder zou dit via de Registry Key HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\General met parameter SkipOpenAndSaveAsPlace (DWORD)  = 00000001 in een inlogscript kunnen regelen.