Terug naar overzicht

Sinds 2 oktober zien we een zorgwekkend verschijnsel, waarbij documenten verdwijnen van de server. De oorzaak blijkt te liggen in MS Word.

 

Het probleem speelt wanneer een document een extensie heeft in hoofdletters, zoals .DOCX in plaats van .docx. Indien een document gewijzigd is en u sluit Word, dan krijgt u een melding in deze vorm:

MSword verwijdert bestanden

Bij klikken op OK zal Word in plaats van het gewijzigde document op te slaan het document meteen verwijderen. Indien u het document eerst handmatig opslaat (Bestand > Opslaan, Ctrl-S of Opslaan-symbool in de bovenbalk) en dan Word sluit, wordt het document niet verwijderd. Mogelijk kunt u in bovenstaande melding op Annuleren klikken en dan alsnog eerst het document handmatig opslaan, dat hebben we nog niet kunnen testen.

 

We zijn aan het onderzoeken of dit in alle versies van Word speelt. Waarschijnlijk is er net een nieuwe update van Word uitgerold waarin dit probleem speelt. Bij diverse klanten van ons staat ingesteld dat nieuwe versies niet meteen worden geïnstalleerd, dan zou het probleem waarschijnlijk niet spelen. 

 

Voor de zekerheid raden we u momenteel aan om Word-documenten altijd eerst handmatig op te slaan, en dan pas Word te sluiten. Geef dit aan uw collega's door!

 

Zodra we meer informatie hebben, stellen we u op de hoogte. Het is mogelijk dat Microsoft een oplossing uitrolt, aangezien het probleem door hen veroorzaakt wordt. Daar gaan we echter niet op wachten. We zijn zelf ook aan het werk om dit probleem te voorkomen.