Terug naar overzicht

Met enige regelmaat krijgen wij vragen van klanten of we al iets met WhatsApp kunnen ondersteunen. Kantoren willen via WhatsApp in contact treden met debiteuren, een betaallink versturen of een periodieke reminder van een regeling versturen. Praclox is daarom altijd aan het kijken naar de mogelijkheden.

Momenteel heeft CM – de partij waarmee vele kantoren al sms versturen – een aanbieding in deze coronatijd om 3 maanden gratis WhatsApp Business via hun platform te proberen. Via hen zijn we momenteel een trial aan het opzetten.

Helaas heeft WhatsApp (of eigenlijk Facebook) een tijdje geleden hun policy gewijzigd. De incassobranche wordt momenteel compleet uitgesloten van WhatsApp Business. Zie hiervoor deze link naar het WhatsApp handelsbeleid, waar onder het kopje "Bedrijfsmodellen, goederen, artikelen of diensten waarvan wij vaststellen dat er sprake kan zijn, of sprake is, van fraude, misleiding, belediging of bedrog of van uitbuiting, ongepastheid of ongeoorloofde druk op gerichte groepen" ook "schuldinning" genoemd staat. Momenteel zijn er meerdere partijen in de incassobranche die wel via WhatsApp communiceren, maar zij moeten dus ook vrezen om door WhatsApp afgesloten te worden.

Uiteraard blijft Praclox dit voor u in de gaten houden.