Terug naar overzicht

Per 1 januari wijzigt het zittingsrooster van het kanton Amsterdam. De zittingen om 11:00 uur komen te vervallen. 

OthoMatic bevat sinds vorige release de mogelijkheid om het zittingsrooster eenvoudig te vullen. Maar helaas was Praclox niet op de hoogte van de wijziging. Dit betekent dat de klanten die reeds over zijn naar de nieuwe release handmatig het schema dienen aan te passen. Klanten die vanaf vandaag op de nieuwe release overgaan zullen wel het juiste nieuwe schema in het systeem hebben.

Hieronder een handleiding hoe u gebruik kunt maken van deze mogelijkheid:

  • Selecteer een kanton in uw relaties (tabblad kanton). In dit geval is het handig om Amsterdam te kiezen.
  • Klik op Zittingsrooster.
  • Klik op Schema zittingsrooster.
  • Klik op Vul schema met door Praclox geleverde reeksen.
  • U krijgt een scherm met de keuze om dit direct voor alle kantons uit te voeren (tip: doen!). Let op: om het juiste schema te kunnen koppelen maakt Praclox gebruik van het SNG-vestigingsnummer van de kantons, zoals te zien op het tabblad van het kanton. Indien dat niet gevuld is kan het zittingsrooster dus niet gekoppeld worden. In de vorige release is getracht om dit nummer automatisch te vullen op basis van de naam van het kanton. Eventueel kunt u het handmatig aanvullen met deze lijst (link).
  • Ververs het scherm door opnieuw naar het Schema zittingsrooster te gaan. Voor de klanten die reeds live waren en dus het oude schema hebben: hier ziet u het schema wat in 2021 geldig was voor Amsterdam, met 8 regels. Handmatig kunt u dit aanpassen naar de 4 regels die vanaf 1 januari 2022 van toepassing zijn:
    zittingsrooster2022ADM
  • Met de knop Vul zittingsrooster o.b.v. bovenstaande reeksen kunt u het zittingsrooster nu vullen. Tip: indien u het zittingsrooster al had gevuld tot voorbij 1 januari 2022, dan kunt u dit met een knop vanaf het scherm met het zittingsrooster vooraf leegmaken (vanaf 1 januari 2022 dus).