Terug naar overzicht

Zoals eerdere aangekondigd vindt vrijdag 28 mei de releasevergadering van OthoMatic online plaats. Diezelfde dag zal onze partner NeurOP om 15:30 een webinar verzorgen over het toepassen van hun scoremodel binnen de dossierbehandeling. 

NeurOp maakt gebruik van een neuraal netwerk: een model wat getraind wordt op basis van eerdere ervaringen. Zoals wij mensen honden leren te herkennen door vele honden te zien, kan een neuraal netwerk patronen leren herkennen door veel gegevens te bestuderen. De eerste fase is een training, waarbij het neurale netwerk gevoerd wordt met de gegevens van vele gesloten incassodossiers plus de indicatie welke succesvol zijn geïncasseerd. Hieruit leert het netwerk welke parameters van invloed zijn op de scoringskans, en in welke combinatie. En net zoals wij mensen niet exact kunnen beschrijven hoe we een hond herkennen (vier poten, een staart en een harige vacht is bij lange na niet genoeg), is dat uiteindelijk bij een neuraal netwerk ook niet meer te doen. Maar het werkt wel! Wanneer het netwerk eenmaal getraind is kan er een score voor ieder nieuw dossier bepaald worden.

De scorebepaling van NeurOp is eenvoudig in te passen en wordt inmiddels bij meerdere klanten van Praclox toegepast. NeurOp zal in het webinar een nadere uitleg geven over het neurale netwerk. Daarnaast zal Rens Jansen van BJK Gerechtsdeurwaarders toelichten hoe het model binnen zijn kantoor gebruikt wordt en welke resultaten ermee geboekt zijn. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Deelnemen aan het webinar kan vrijdag om 15:30 door hier te klikken (Teams; aanmelden van tevoren is niet nodig).

Aanbod

Indien u aansluitend op dit webinar interesse heeft in het scoremodel en overweegt om ermee te gaan werken, bieden Praclox en NeurOp een maand gratis gebruik van het scoremodel. Daarmee is het mogelijk een score te bepalen voor alle dossiers die gedurende die tijd actief zijn, zowel nieuwe als reeds lopende dossiers. Het model is uiteraard niet getraind op uw specifieke data, waardoor de resultaten niet optimaal zijn. Het kan u echter wel een goed beeld geven van de mogelijkheden van dit scoremodel, zodat u een beeld krijgt van de nauwkeurigheid. Opgeven voor dit aanbod kan na het webinar via info@praclox.nl

Verschil met Inc.Sight

Regelmatig bereiken ons vragen hoe de scorebepaling met NeurOp zich verhoudt tot de segmentatie-analyse die mogelijk is met de datawarehouse-oplossing Inc.Sight. Daarmee is het mogelijk om gedetailleerde analyses uit te voeren op uw dossiers. Welke acties hebben succes? Welke parameters van de debiteuren (leeftijd - geslacht - postcode - etc.) hebben effect op uw slagingskans en op het resultaat van uw acties? 

Deze analyses worden met Inc.Sight uitgevoerd op uw eigen data. Dat vereist een aanzienlijke dataset en een actieve inzet door uw mensen. Maar u kunt daarmee tot gedegen resultaten komen en het effect van nieuwe behandelmethodes afzetten tegen de oude manier van werken. Vanuit die analyses kan ook een score bepaald worden, die u zelf kunt sturen.

Het inzetten van het scoremodel van NeurOp is hiermee in vergelijking veel laagdrempeliger. Op een eenvoudige manier kunt u een scoringskans bepalen waar een grote set aan data aan ten grondslag ligt.