OthoExchange is een methode om losse exploten naar een collega te sturen om deze te laten uitbrengen. Het is hiervoor vereist dat beide kantoren gebruikmaken van OthoExploot (en dus van OthoMatic). Het opdrachtgevende kantoor plaatst het exploot binnen OthoExploot in een 'wijk' van de collega en kan deze gehele wijk met exploten (inclusief bijlagen als vonnis, bijsluiter etc.) in één keer verzenden. Het verzenden vindt plaats via Enterprise Drive, een oplossing van ICT Concept die realtime en beveiligd de gegevens naar de ontvanger stuurt.

Het uitbrengende kantoor krijgt een melding dat er opdrachten klaar staan en kan deze eenvoudig opnemen in zijn lokale OthoExploot, waar de exploten in de juiste wijken verschijnen. Ook streefdata, fatale data etc. worden hierbij overgenomen. Wanneer de exploten geprint worden, worden deze keurig aangevuld met de gegevens van de uitbrengende deurwaarder. Als het exploot eenmaal uitgebracht is en geboekt wordt, dan kan het exploot automatisch retour gestuurd worden naar het opdrachtgevende kantoor. Daar wordt het automatisch geboekt.

De kosten voor dit platform worden maandelijks gebaseerd op het aantal verzonden en ontvangen exploten.

Maakt u reeds gebruik van OthoMatic en wilt u exploten gaan uitwisselen met collega's? Bekijk welke kantoren hier reeds gebruik van maken: